Hitta rätt produkter för din hud

Att det finns fantastiska hudvårdsprodukter på marknaden råder det inget tvivel om! Under de senaste
decennierna har ingrediensteknologin tagit stora kliv framåt vilket medför nya och spännande produkter. Men hur kan man hitta rätt i denna djungel? Nedan guidar vi dig till de produkter som passar just din hudtyp!

Normal hud

Du kan skatta dig lycklig om du har en normal hud! En normal hud har små porer och en fin lyster. Det är perfekt balans mellan fukt och fett vilket betyder att den normala huden varken känns överdrivet fet eller torr. även om du inte upplever några problem med din hud är det viktigt att bibehålla en bra hudvårdsrutin för att bevara huden mjuk och smidig och förebygga linjer. Mycket fukt samt ett fullgott solskydd är A och O. Den normala huden kan välja produkter som passar alla hudtyper.

Några av våra favoriter som passar en normal hud:

Tips och råd hur du behandlar en normal hud

- Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt för din hud. Efter rengöringen bör ett ansiktsvatten användas för att återfå ph-balansen i huden.

- Om du önskar optimalt resultat ska ett serum användas dagligen. Serumets effekter kan variera beroende på önskat resultat. De aktiva ingredienserna penetrerar djupt ner i huden, medan cremen återfuktar och skyddar hudytan.

- Applicera en creme anpassad för din hud. Cremen kan variera beroende på årstid använd en kraftigare creme vintertid. För bästa resultat bör dag,- och nattcreme användas. Var noga med att använda solskydd på dagen.

- Använd gärna en exfoliering (peeling) regelbundet. Den avlägsnar döda hudceller och nya fräscha celler kan komma upp till hudytan. Huden får genast en mer jämn och klar hudyta. Genom regelbunden exfoliering ökar upptagningen av övriga näringsrika ämnen.

- Ge huden ett extra “träningspass” genom att använda en mask 1-3 ggr/vecka. Masken kan variera beroende på vilket behov som finns, exempelvis fukt, talgbalanserande eller uppiggande.

Blandad hud

En blandad hud har en obalans av talg vilket resulterar i att hudytan kan bli blank på vissa partier samtidigt som de kan finnas partier där huden är riktig torr eller känslig. Ofta är det i T-zonen (panna, näsa och haka) de kan förekomma lite större porer och talgproduktionen är lite ökad. Det är viktigt att man inte bara behandlar sin hud som fet när man har denna hudtyp för då är det lätt att torka ut huden som är mindre fet. Tilltäpptheter och pormaskar kan man behöva behandla lokalt. Produkter som innehåller syra är väldigt bra för en blandad hud, där får man både den rengörande effekten samt återfuktningen som den behöver.

Några av våra favoriter som passar en blandad hud:

Tips och råd hur du behandlar en blandad hud


- Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt för en blandad hud. Använd en produkt som rengör effektivt, utan att torka ut. Efter rengöringen bör ett ansiktsvatten användas för att återfå ph-balansen i huden.

- Applicera ett behandlande/återfuktande serum för en blandad hud och ev. punktbehandlare under som tar död på bakterier, bekämpar och motverkar orenheter.

- Använd en anpassad fuktcreme dag och natt. Välj produkter utifrån vilket tillstånd som behöver behandlas först.

- Regelbunden användning av exfoliering(peeling) är bra vid behandling av en blandad hud. Den avlägsnar döda hudceller och håller huden fräsch, ren och minskar risen för uppkomsten av tilltäpptheter och akneutslag.

OBS! Om någon form av syror används i den dagliga hudvården, bör en hudterapeut konsulteras!

- Ge huden en extra kick genom att använda en djuprengörande/återfuktande mask ett par gånger per vecka.

Torr hud

Fnasig och torr? Stramar det – särskilt efter rengöring? är du torr på kroppen? Ja, då har du förmodligen en torr hudtyp. En torr hud har låg fukthalt i hornlagret samtidigt som det är ett underskott av talg. Den torra huden utvecklar sällan akne, men däremot visar den tecken på fina linjer tidigt. En torr hud behöver extra TLC (tender, love and care). Använd gärna kraftigt fuktgivande och näringsrika produkter en separat nattcreme, som återställer fuktbalansen och reparerar huden, gör underverk!

Några av våra favoriter som passar en torr hud:

Tips och råd hur du behandlar en torr hud


-Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt för torr hud, gärna med en rengöringsmjölk. Ett ansiktsvatten bör användas för att hjälpa huden att återställa ph-balansen direkt.

- Om du verkligen vill din hud det bästa bör ett fuktserum användas dagligen. De aktiva ingredienserna penetrerar djupt ner i huden, medan cremen återfuktar och skyddar hudytan.

- Applicera en creme för torr hud. Använd en creme på dagen och en annan, något kraftigare, på natten. Var noga med att använda solskydd på dagen!

- En torr hud visar tidigt tecken på fina linjer kring ögonen, så ögoncreme är en viktig produkt för att behandla detta. En ögoncreme verkar återfuktande, uppstramande samt motverkar påsar under ögonen.

- Använd gärna en exfoliering (peeling) regelbundet. Den avlägsnar döda hudceller så att nya fräscha celler kan komma upp till hudytan. Huden får genast en mer jämn och klar hudyta. Genom regelbunden exfoliering ökar upptagningen av övriga näringsrika ämnen.

- Ge huden ett extra träningspass genom att använda en fuktgivande, näringsrik mask ett par gånger per vecka. Den återståller och skyddar hudens fuktbalans.

Fet/aknebenägen hud

En fet hud har en överproduktion av talg vilket resulterar i att hudytan blir blank. T-zonen (panna, näsa och haka) känns extra oljiga. Porerna är synliga och du har lätt att få pormaskar. Tilltäpptheter utvecklas under hudytan som gör att hudytan känns ojämn.

Helt felaktigt används ofta uttorkande produkter. Talgkörtlarna producerar då mer fett och hudytan blir blank. Hydroxisyror i kombination med talgreglerande, bakteriehämmande och antiinflammatoriska har visat sig ge bra resultat vid behandling av en fet/aknebenägen hud.

En fet hud åldras långsammare och utvecklar mindre linjer än andra hudtyper. En fet/aknebenägen hud behöver effektiva produkter, utan att torka ut.

Några av våra favoriter som passar en fet/aknebenägen hud:

Tips och råd hur du behandlar en fet/aknebenägen hud


- Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt för fet/aknebenägen hud. Använd en produkt som rengör effektivt, utan att torka ut. Efter vissa rengöringar bör ett ansiktsvatten användas för att återfå ph-balansen i huden.

- Applicera ett behandlande serum för fet eller ev. punktbehandlare under som tar död på bakterier, bekämpar och motverkar uppkomsten av orenheter.

- Använd en lättare fuktcreme dag och natt. Välj oljefria produkter.

- Regelbunden användning av exfoliering (peeling) är nödvändig vid behandling av fet- och aknebenägen hud. Den avlägsnar döda hudceller och håller follikelöppningarna fria från restprodukter och därmed minskar uppkomsten av tilltäpptheter och akneutslag.

OBS! Om någon form av syror används i den dagliga hudvården, bör en hudterapeut konsulteras!

- Ge huden en extra kick genom att använda en djuprengörande mask ett par gånger per vecka. Den verkar talgbalanserande och antiinflammatorisk.

Känslig hud

En känslig hud är en tunn, reaktiv hud som reagerar lätt mot bland annat värme, kyla, klimatförändringar, starka hudvårdsprodukter och parfymerade ingredienser.

Många människor föds med en känslig hud, medan andra utvecklar en känslighet senare. Detta kan vara på grund av felaktig hudvård, medicinering, stress eller andra utlösande faktorer.

En känslig hud, oavsett om den är medfödd eller utvecklad senare i livet, behöver lugnas och skyddas. Undvik starka alkoholer och hydroxisyror samt parfymer som kan irritera en redan känslig hud.

Några av våra favoriter som passar en känslig hud:

Tips och råd hur du behandlar en känslig hud


-Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt anpassad för en känslig hud. Ett ansiktsvatten bör användas för att återfå hudens ph-balans direkt.

- Om du verkligen vill din hud det bästa bör ett serum användas dagligen. De aktiva ingredienserna penetrerar djupt ner i huden, medan cremen återfuktar och skyddar hudytan.

- Applicera en lugnande och skyddande creme för känslig hud. Solen gör huden extra känslig, var noga med att använda en solskyddsfaktor anpassad för en känslig hud.

- Bygg upp den skadade hudbarriären genom att använda en lugnande mask ett par gånger per vecka. Den återståller hudens naturliga skydd samt verkar lugnande.

Mogen hud

En mogen hud kallas även åldrad hud. Huden har förlorat fukt och fasthet. Linjer och pigmenteringar kan förekomma. Huden åldras i förtid om man utsätts för bland annat sol, rökning, stress samt olämplig kost. En mogen hud kan få tillbaks sin förlorade lyster samt minimera linjer genom att använda hudförnyande och hudföryngrande ingredienser.

Några av våra favoriter som passar en mogen hud:

Tips och ideer hur du behandlar en mogen hud


-Rengör ansikte och hals morgon och kväll med en rengöringsprodukt för mogen hud. Alternativt kan en produkt för normal/torr hud användas. Ett ansiktsvatten bör användas för att få bra effekt.

- Använd dagligen ett serum anpassat för en mogen hud. Detta ger förbättrad fukthalt och fasthet i huden. De aktiva ingredienserna penetrerar djupt ner i huden och reparerar, medan cremen återfuktar och skyddar hudytan.

- Applicera en mjukgörande creme för mogen hud. Använd en dagcreme som skyddar, ger lyster och fukt samt en nattcreme som reparerar och stramar upp huden.

- De första linjerna visar sig oftast runt ögonen. För att behandla detta bör en ögoncreme användas. Den verkar återfuktande, uppstramande samt reducerar fina linjer.

- Använd gärna en exfoliering (peeling) regelbundet. Den avlägsnar döda hudceller så att nya fräscha celler kan komma upp till hudytan. Huden får genast en mer jämn och klar hudyta. Genom regelbunden exfoliering ökar blodcirkulationen och upptagningen av övriga näringsrika ämnen.

- Ge huden ett extra träningspass genom att använda en intensiv mask ett par gånger per vecka. Den återståller hudens fuktbalans, ökar spänsten och verkar uppstramande.

Aktuellt i vår webshop

Vill du ha ett vitt och fräscht leende till våren?

Just nu erbjuder vi 15% rabatt på Brilliant Smiles blekande hemmaprodukter! Ange kod “br15″ i kassan.Av: hudoteket
http://www.hudoteket.se

Vår affärsidé är att ge våra kunder professionella behandlingar, utförda av kompetenta och välutbildade medarbetare samt att tillhandahålla högkvalitativa produkter för hemmabruk.